Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki majerankowe"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27443
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27443
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na plastry (możesz je wcześniej lekko podgotować). Cebulę obierz, pokrój na plastry.
Formę żaroodporną skrop olejem, na dnie ułóż cebulę. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Warstwami ułóż plastry ziemniaków, posypując je majeran kiem, solą i pieprzem.
Smalec stop w rondelku, wsyp mąkę, zrób zasmażkę. Wlej śmietanę i trochę wody, wymieszaj. Sosem polej ziemniaki. Piecz 40 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Daria Rams z Obłazów Ryterskich.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie