Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki faszerowane wędzonym ozorkiem i pieczarkami"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 86
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 223
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 86
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 223
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj na półmiękko. Schłódź, obierz i przekrój wzdłuż na pół. Połówki ziemniaków wyżłób, a ich wnętrze zmiksuj.
Wędzony ozór pokrój w podłużne kawałki. Pieczarki oczyść i drobno posiekaj. Na patelni rozpuść 2 łyżeczki masła, dodaj ozór z pieczarkami i podsmaż. Wyjmij mieszankę do miski i wymieszaj ze zmiksowanymi ziemniakami.
Dodaj chrzan i bułkę tartą, dopraw solą i dokładnie wymieszaj. Połowę wyżłobionych ziemniaków nafaszeruj przygotowaną mieszanką i przykryj pozostałymi połówkami.
Ziemniaki włóż do brytfanny. Piecz do przyrumienienia w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez około 12 minut.
Gotowe ziemniaki posyp posiekanym szczypiorkiem, ozdób estragonem i podawaj.Źródło: Na żywo