Ziemniaki faszerowane

Przepis dnia 2009-08-04
Ziemniaki faszerowane
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Inne wydanie ziemniaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obrane, umyte ziemniaki ugotowc we wrzątku (przez 15 min.) Odcedzic, wystudzic. Przekroic wzdłuż, wydrążyc delikatnie środek, pozostawiając ścianki o grubości ok. 5 mm.

  2. Szynkę pokroic w drobną kostkę, zezłocic na maśle razem z poszatkowanymi drobno cebulkami ze szczypioru (lub samym szczypiorkiem). Dodac ser, natkę pietruszki. Doprawic pieprzem.

  3. Masą napełniac wydrążone ziemniaki i układac je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 min. w temp. 180 stopni. Podawac gorące z sosem czosnkowym (np. tzatziki, majonezowym) lub keczupem. Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

mufinka 01 sierpnia 2009
Mniam, mniam! Wyglądają pyszniutko, jutro takie sobie zrobię. :)
kuchniahanny 01 sierpnia 2009
Ja też sobie jutro zrobię, ale nie mam fety. Myślę , że żółty ser będzie ok.
Konto usunięte 01 sierpnia 2009
nie wygląda zbyt apetycznie....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki