Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane młode ziemniaczki na obiad z dobrym sosikiem.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Ziemniaki w mundurkach podgotować (ok. 15 minut). W międzyczasie wymieszać kminek z olejem, a następnie obtoczyć ostudzone, podgotowane ziemniaki. Ułożyć ziemniaki na blasze, od góry ponacinać i kolejno nakładać masło, rozdrobniony czosnek, kawałeczki kabanosa i starty ser. Pieczemy w temp. 200 stopni przez około 20 minut. Wykonanie sosu warzywnego: Marchewki obrać i pokroić w drobne plastry, podgotować. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, następnie dodać odrobinę zimnej wody. Całość dodać do warzyw i dusić ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z serem i podgrzać razem z warzywami (nie gotować) Upieczone ziemniaki podawać w sosie warzywnym lub z maślanką.