Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczki z boczkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6300
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6300
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Na każdym zrób poprzeczne nacięcia tak, aby nie przeciąć bulwy.
Ułóż je na blasze posmarowanej olejem. Ziemniaki skrop olejem, oprósz solą oraz ziołami. Piecz 60 min w temp. 180°C. W trakcie pieczenia nakryj je folią, aby się zbytnio nie przypiekły.
Po 45 minutach w nacięcia włóż paseczki boczku. Po 10 minutach połóż jeszcze kawałeczek sera. Piecz, aż się stopi.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie