Ziemniaczki w łupince zapiekane z ziołami w maśle.

Ziemniaczki  w  łupince zapiekane z ziołami w maśle.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Jednogarnkowe pyszne i aromayczne ziemniaczki,dla kadego,każdy będzie zachwycony ich smakiem :) Pasuja solo jak również do mięs czy warzyw.

Składniki

  • ziemniaki z łupiną
  • zioła prowansalskie,estragon ,po łyżeczce
  • Sól morska
  • rozmaryn łyżeczka
  • masło 1/4 kostki

Przygotowanie

  1. Umyte ziemniaki wraz z łupiną pokroić w plasterki ,dodać przyprawy ,wymieszac.
    Dać do formy żaroodpornej polać roztopionym masłem i wymieszac.
    Piekarnik nagrzać do 190st góra-dół ,włożyć naczynie żaroodporne i piec do godz.czasu.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (18)

fafiatko 26 listopada
dla mnie takie aromatyczne ziemniaki juz same wystarcza za cale danie :)
KulinarnaChwila 26 listopada
Pyszotka:)
Nevermore 26 listopada
U mnie tradycyjnie takie ziemniaki lecą z maślanką, kefirem, czy innym zsiadłym mlekiem ;) Pycha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ziemniaki z łupiną
  • zioła prowansalskie,estragon ,po łyżeczce
  • Sól morska
  • rozmaryn łyżeczka
  • masło 1/4 kostki
Składniki