Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczany placek „ucieruś” z mięsem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Boczek pokrój w kostkę. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż boczek i cebulę. Dodaj mielone mięso, usmaż. Przypraw solą i pieprzem.
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pozostałą cebulę obierz, zetrzyj na tarce. Wyrób z ziemniakami, jajkami i mąką. Przypraw. Olej rozgrzej na patelni, włóż ok. 4 łyżki ciasta, usmaż. Nałóż masę mięsną, przykryj ciastem. Odwróć, dosmaż. Przygotuj resztę placków.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie