Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane zawijańce z pieczarkami"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 60
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj śmietanę, jajka, szczyptę soli i 2 szklanki mąki, wyrób ciasto. Uformuj kulę (ciasto jest dosyć kleiste). Ściereczkę posyp pozostałą mąką, ułóż ciasto. Dłońmi uformuj placek.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na maśle. Kiedy odparują, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z koperkiem. Rozłóż na ziemniaczanym placku, przy pomocy ściereczki uformuj roladę. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz ok. 40 minut w 200°C.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie