Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione moje danie, nie ma nic lepszego od placków ziemniaczanych z pysznym sosem mięsnym.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
1. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, solimy i podlewamy wodą. 3. 10 minut przed końcem prużenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórka.
4. Następnie dodajemy kukurydzę i rozrobioną w połowie szklanki wodzie zupę węgierką.
5. Na koniec łączymy z koncentratem pomidorowym i doprawiamy chili.
6. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczach. 7. Do ziemniaków dodajemy jajko, sól oraz mąkę, mieszamy. 8. Masę ziemniaczaną nakładamy łyżką na naleśnik arkę lub smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.
9. Można usmażyć jeden duży placek lub dwa mniejsze. 10. Ja usmażyłam dwa mniejsze w środek włożyłam gulasz i polałam sosem czosnkowym.
11. Placuszki gotowe. 12. Smacznego.