Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane muffiny"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 64
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2727
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5395
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 64
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2727
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5395
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. W patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim ziemniaki. Wyjmij je z patelni łyżką cedzakową i odstaw do ostygnięcia.
Do ziemniaków dodaj żółtka, śmietanę, posiekany szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Pod koniec delikatnie wmieszaj ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianę z białek.
Do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na muffiny nakładaj łyżką masę ziemniaczaną. Piecz w temperaturze 170°C około 20-25 minut. Gdy przestygną, wyjmij muffiny z foremek.
Podawaj ze śledziami udekorowanymi kopczykiem kwaśnej śmietany wymieszanej z chrzanem. Śledzie posyp czerwoną cebulą pokrojoną w krążki i siekanym koperkiem.
ok. 60 minut
Porcja 510 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł
Przepis na 4 porcje
Możesz podać gościomŹródło: Kobieta i życie