Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, proste i smaczne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ugniatamy. Cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy na oleju, studzimy.
Do masy ziemniaczanej dodajemy cebulę i pieczarki wraz z puszczonym przez nie sokiem, wsypujemy oba rodzaje mąki. Wbijamy jajka, dodajemy słodką paprykę, sól, pieprz. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy trochę tartej bułki.
Ser żółty kroimy w słupki. Z masy ziemniaczanej formujemy kotlety, do środka każdego wkładamy słupek sera. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Do tych kotlecików pasuje zarówno ogórek kiszony, surówka, ketchup i tzatziki. Co kto woli:) Smacznego!