Ziemniaczane knedelki

Ziemniaczane knedelki
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Smaczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Farsz:usmazyć na oleju jedną drobno posiekaną cebulę,kiedy przestygnie dodać do sera białego i startego sera żółtego

  2. dodać jajko i biały pieprz,wymieszać

  3. ciasto:ziemniaki zemleć,połączć z żółtkami,mąką,dodać sól i imbir,zagnieść ciasto tak jak na kopytka

  4. na stolnicy uformować ciasto w gruby wałek,pokroić w plastry

  5. każdy plaster ciasta lekko rozpłaszczyć,włozyc farsz i dokładnie zlepic

  6. knedelki wrzucać do wrzacej wody,gotowac na wolnym ogniu około 3 minut

  7. podawać gorące,polane usmażonym boczkiem z cebulką

  8. dobrze smakują z surówką z kiszonej kapusty,piklami

Komentarze do przepisu (6)

Kurka_domowa 26 stycznia 2012
Wyglądają bardzo apetycznie. Z pewnością wykorzystam ten przepis w mojej kuchni :)
zelwanka 27 stycznia 2012
Pominę punkt 7 (tzn. boczek) okraszone tylko cebulką i też zrobię :) Przepis zapowiada się smacznie.Dodaję do... Czytaj całość »
Pominę punkt 7 (tzn. boczek) okraszone tylko cebulką i też zrobię :) Przepis zapowiada się smacznie.Dodaję do ulubionych ;)
anulka78 27 stycznia 2012
Pychota:)) Już w Ulubionych, do wykorzystania w najbliższym czasie:))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki