Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was propozycję na kluski ziemniaczane z dodatkiem podagrycznika i liści rzodkiewki. Niedawno dowiedziałam się, że to co uważałam za zielsko w moich kwiatach jest cennym zielem. Od tej pory staram się wyrywając go dodawać do różnych potraw. I tu padło na kluski. Są to praktycznie zwykłe kopytka podane z tymi dodatkami i uformowane w kulki. Możecie podać je okraszone z surówką lub z ulubionym sosem. Każda wersja będzie pyszna.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 774
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 68
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 774
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 68
Składniki
Ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa (ja miałam ziemniaki z dnia poprzedniego). W misce wyrównać ziemniaki, podzielić na 4 części i jedną wybrać na bok. We wgłębienie wsypać obie mąki w proporcji: 2 części mąki pszennej i 1 część mąki ziemniaczanej. Dodać również jajka i posiekane liście rzodkiewki i podagrycznika. Połączyć składniki w jednolite ciasto, ale nie za długo, bo masa zrobi się rzadka. Masę dzielić i formować kulki wielkości trochę większej od orzecha włoskiego. Kule gotować w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia. Podawać okraszone z surówką z kapusty lub sosem.