Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie placków ziemniaczanych wraz z wędzoną makrelą smakuje fantastycznie. Jeśli do tej pory nie miałeś okazji skosztować tego dania, wypróbuj naszą propozycję. Przygotowując placuszki pamiętaj, aby zetrzeć je na tarce o bardzo drobnych oczkach lub zmiksować na gładką masę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10084
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 383
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10084
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Makrelę obierz ze skóry i pozbądź się ości. Podziel na mniejsze części.
Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce o malutkich oczkach.
Do masy dodaj mąkę pszenną, odrobinę soli i pieprz. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nabieraj porcje ciasta i smaż z obu stron. Postaraj się, aby placuszki były wielkości i grubości amerykańskich naleśników.
Na talerzu ułóż wieżyczkę z 4 placków ziemniaczanych, pomiędzy nimi powkładaj porcje makreli. Wierzch ozdób przekrojonym na pół pomidorkiem koktajlowym.