Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczana zapiekanka z cukinią i pomidorem
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki obrać, przekroić na pół, gotować w osolonej wodzie 5 minut od zagotowania wody. Przestudzone ziemniaki, cukinię, pomidora i cebulę pokroić w niezbyt grube plasterki. Do miski przełożyć cukinię, ziemniaki i cebulę. Dodać olej, sól, pieprz, słodką paprykę oraz czosnek. Warzywa natrzeć dokładanie przyprawami. Do naczynia żaroodpornego układać naprzemiennie wszystkie warzywa pionowo. Posypać startym serem. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez 35 minut, a następnie ok. 10 minut bez przykrycia. Smacznego!