Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni nic nie powinno się marnować.Zostały mi ziemniaki z wczorajszego obiadu,oraz pieczaki. Myślałam zrobić kopytka,ale już się przejadły,ziemniaki szkoda wyrzucić,po namyśle zrobiłam roladę.Wyszła rewelacyjna,na pewno w krótkim czasie zrobię powtórkę. Na ciepło jak i na zimno smakuje wybornie. Serdecznie Wam polecam:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Ziemniaki zmielić.Dodać natkę,jajka,mąkę oraz pieprz i sól do smaku. Masę ziemniaczaną dobrze wyrobić,gdyby była za rzadka można dosypać mąki.
Na dużą blachę z piekarnika dać papier do pieczenia. Na stolnicę również dać papier,podsypać mąką i wyłożyć masę ziemniaczaną. Wierzch masy rozpłaszczyć i poypać mąką.Rozwałkować na kształt prostokąta podsypując mąką by wałek nie przylepiał się. Na rozwałokaną masę dać ser żołty oraz wyłożyć usmażone pieczarki z cebulą.
Pieczarki równo rozprowadzić.
Roladę zwijać pomagając sobie nożem i podsypując mąką. Na koniec przenieść na blachę ,przechylić i zejdzie z papieru. Poprawić rękoma jeśli jest potrzeba. Jajko roztrzepać i pędzelkiem posmarować roladę. Na koniec posypać słonecznikiem.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół. Piec około 40-50min.
Smacznego życzę!