Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie każdy z nas wie, że szparagi są skarbnicą witamin i zapobiegają powstawaniu nowotworów. Ponadto odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu i odchudzają, gdyż 100 g szparagów to tylko 18 kcal. Jednak nie każdy je lubi, a moim zdaniem zupa krem jest dobrym sposobem na “przemycenie” ich do naszego domowego menu ????
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2225
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 197
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1935
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2225
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 197
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1935
Składniki
Na początku opłukujemy szparagi i odłamujemy twarde końce (łamią się same w odpowiednim miejscu). Następnie kroimy szparagi na pół. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy ziemniaki, podsmażamy ok. 5 minut. Następnie dokładamy jeszcze jedną łyżkę oleju i wrzucamy pokrojone szparagi, dodajemy pieprz i sól, podsmażamy 3-5 min. Do szparagów i ziemniaków wlewamy bulion, gotujemy wszystko ok. 5 min i dodajemy camembert. Miksujemy wszystko blenderem na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem, solą i gotowe