Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone szparagi pod pierzynką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20964
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20964
Składniki
Szparagi umyć, uważając, aby nie po poodrywać główek, usunąć zdrewniałe końcówki łodyg (najłatwiej je odłamać), włożyć do osolonego wzbogaconego o sok z cytryny wrzątku, gotować ok. 15-20 minut, odcedzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.
W rondelku podrumienić bułkę tartą z masłem, dodać posiekane jajka i natkę, doprawić solą i pieprzem. Takim gęstym sosem polać szparagi. Dekorować natką.
Szparagi można podawać nie tylko z masłem i bułką tartą. Posyp je serem: pleśniowym, żółtym albo typu feta.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium