Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pożywne i pyszne
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 76
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 210
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 265
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 427
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 76
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 210
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 265
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 427
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji na opakowaniu, ja wybrałam pełne ziarno
W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy lub oleju do smażenia
Na patelnię wrzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy ale nie za długo - przypalony czosnek robi się gorzki
Następnie na patelnię wrzucamy szpinak, może być mrożony. Patelnię przykrywamy i czekamy aż szpinak zmięknie.
W tym czasie sprawdzamy makaron. Jeśli jest już miękki, odcedzamy
Wracamy do szpinaku. Kiedy trochę się już podsmaży i wyparuje z niego woda, dodajemy ser feta, pokrojony w kostkę lub jak kto woli. Mieszamy szpinak i fetę, doprawiamy pieprzem czarnym lub białym. Nie solimy - feta da nam wystarczającą słoność.
Do szpinaku z fetą dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i gotowe!
Smacznego :-)