Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast cebulki dymki można użyć zwykłej cebuli, groszek mrożony można zastąpić konserwowym. Kurkumy dodać tyle, żeby ryż zabarwił się na żółto.
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 89
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 79
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 89
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 79
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Składniki
Na patelni rozgrzać masło, gdy się rozpuści dodać dymkę, zmielony pieprz i wymieszać. Gdy cebulka zmięknie dodać ryż, chwilę smażyć. Wlać 0,5 szklanki bulionu i wymieszać. Dodać kolejne 0,5 szklanki bulionu, gdy poprzednia porcja zostanie wchłonięta. Po dolaniu ostatniej części bulionu zmniejszyć ogień i przykryć patelnię pokrywką na 10 min aby ryż zmiękł. Gdy ryż będzie miękki dodać groszek, śmietanę, 1 łyżkę soku z limonki, kurkumę oraz sól i pieprz do smaku. Kurczaka pokroić w grube paski, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na 2 łyżkach oliwy. Po usmażeniu ułożyć na wierzchu risotta i tak podawać.