Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone ravioli z serami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 264
Składniki
Szpinak posiekać, udusić na 1 łyżce masła i odcisnąć. Mąkę, jajka, szpinak i szczyptę soli połączyć, dodając tyle wody, aby uzyskać gęste ciasto. Zawinąć w folię, chłodzić przez godzinę.
Ser biały połączyć z fetą i żółtkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraciki, nakładać farsz, przykrywać innymi kwadracikami i zlepiać.
Gotować w osolonym wrzątku 7-8 minut od wypłynięcia. Podawać z sosem pomidorowym i listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium