Zielone piersi z kurczaka

Zielone piersi z kurczaka
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Kurczak w panierce juz się znudził. Inna wersja zawsze mile widziana :)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4
  • opakowanie mrożonego szpianku, 1
  • cebula, 1
  • kubek jogurtu greckiego/śmietany, 1
  • czosnku, 5 ząbków
  • sól, pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą i pieprzem i sprasowanym czosnkiem nacieramy. Ale sie zrymowało :-) Wkładamy do lodówki na dobre 2 godzinki. Natsępnie smażymy na petelni do zarumienienia.

  2. Cebulę kroimy w kostkę. Gdy bedzie lekko zeszklona dodajemy szpinak, sprasowany ząbek czosnku i podsmażamy ok 30 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 300 ml jogurtu greckiego lub śmietany. Następnie dorzucamy usmażone piersi. Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

kateol 16 kwietnia 2013
30 minut dla szpinaku na patelni to chyba stanowczo za dużo
Składniki
  • piersi z kurczaka, 4
  • opakowanie mrożonego szpianku, 1
  • cebula, 1
  • kubek jogurtu greckiego/śmietany, 1
  • czosnku, 5 ząbków
  • sól, pieprz, do smaku
Składniki