Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone pesto"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Listki bazylii umyj i dobrze wysusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Orzeszki upraż na suchej patelni. Do moździerza wsyp listki bazylii i ucieraj razem z solą. Dodaj czosnek i orzechy.
Utrzyj na gładką masę. Wciąż ucierająć wlewaj cienkim strumieniem oliwę. Zamiast w moździerzu moźesz zmiksować w blenderze. Gotowe pesto przełóż do słoiczka i zalej odrobiną oliwy. W zakręconym słoiku w lodówce może stać miesiąc.
Czas przygotowania: 25 minut 340 kcal/słoikŹródło: Tele Tydzień