Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone kopytka z masłem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 223
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3081
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 223
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, wystudzić.
Przecisnąć je przez praskę, wymieszać z mąką, skrobią (mąką ziemniaczaną), jajkiem, szczyptą soli i posiekaną natką, wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na kilka części, formować długie wałki, kroić pod skosem.
Kopytka wrzucać małymi porcjami na osolony wrzątek, zmniejszyć ogień, gotować ok. 5 minut od wypłynięcia, odcedzić.
Podawać prosto z wody z roztopionym masłem (pyszne są też podsmażone na złoto na maśle na patelni).
Możesz wykorzystać dowolne świeże zioła, np. bazylię, oregano albo posiekane suszone pomidory, odsączone z zalewy.
ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium