Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielone kopytka"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa.</strong>
Ziemniaki oczyść, ugotuj i odcedź. Przeciśnij przez praskę, ostudź. Posiekaj koperek i bazylię. Wsyp do ziemniaków. Dodaj jajko, obie mąki, sól, pieprz. Wyrób ciasto.
Uformuj cienkie wałeczki i pokrój w zgrabne kopytka. Zagotuj wodę, lekko posól. Wrzuć kopytka. Gotuj, aż wypłyną na wierzch. Podaj polane masłem i bułeczką.Źródło: Takie jest życie