Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc chcę się jeść zdrowo i kolorowo, ale zarazem pożywnie. Zapraszam zatem na zielone klopsiki z mięsem mielonym z dodatkiem warzyw i świeżej pietruszki i koperku. Jest to całkowicie nowa odmiana tradycyjnych klopsików. Smacznego :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 857
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 147
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9266
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 857
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 147
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9266
Składniki
Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu i zostawić do wystygnięcia. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki i koperek umyć i drobno posiekać. Cebulkę obrać, drobno pokroić i chwilę podsmażyć na maśle klarowanym.
W misce wymieszać mięso mielone z natką pietruszki, koperkiem, marchewką, pietruszką, cebulką, ryżą i jajkiem. Doprawić pieprzem i solą. Następnie uformować małe klopsiki obtaczając w bułce tartej. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 5 min. obracając co jakiś czas. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku przez ok. 20-30 min. w temp. 180 stopni.
Smacznego :)
:)