Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś z kurczaka w aromatycznym sosie
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 131
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22742
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 5154
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 131
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22742
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 5154
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, imbir i czosnek w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać, trawę cytrynową lekko naciąć wzdłuż. Wrzucić wszystko do garnka na rozgrzany olej kokosowy. Dodać pokrojoną na kawałki kukurydzę, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę pasty curry, wymieszać. Wrzucić do garnka pokrojoną pierś z kurczaka, dusić razem kilka minut.
Następnie wlać mleko kokosowe, wrzucić pokrojoną kapustę pak choi, groszek cukrowy i liście limonki kafir. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Na koniec sos doprawić sokiem z limonki, solą i szczptą cukru palmowego. Podawać z ryżem i kolendrą.