Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
Brukselkę umyj i ugotuj w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedź, zostawiając szklankę wywaru. Gdy wywar ostygnie, rozpuść żelatynę i odstaw na 10 minut. Następnie podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła.
Mleko roztrzep z żółtkiem, podgrzej na wolnym ogniu stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Odłóż kilka brukselek do dekoracji, pozostałe zmiksuj z masą żółtkowo-mleczną, wlej roztopioną żelatynę, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Kremówkę ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą brukselkową. Masę przełóż do formy i wstaw na 3 godziny do lodówki.
Przed podaniem terinę posyp posiekaną papryczką chili.Źródło: Na żywo