Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pizza z cukinią i pesto"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na ok. 12 porcji
Ciasto: listki natki miksuję z połową ilości wody. W reszcie ciepłej wody rozpuszczam cukier i drożdże. Ten zaczyn łączę z wodą pietruszkową i oliwą. Dodaję mąkę i sól. Zagniatam jednolite ciasto i odstawiam na godz. w ciepłe miejsce.
Sery żółte ścieram na tarce, mozzarellę szarpię na kawałeczki. Cukinię kroję w plastry i na ręczniku papierowym osuszam z nadmiaru soku. Znów zagniatam ciasto, rozciągam w kształt prostokąta układam na blasze.
Wierzch ciasta smaruję pesto, rozkładam plastry cukinii, posypuję serami. Piekę w temp. 220°C ok. 20 min.
Ciasto pietruszkowe jest doskonałe. Natki można dodać więcej. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie