Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona łopatka w galarecie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 195
Składniki
Warzywa umyć i obrać. Cebule, seler, 2 marchewki i czosnek włożyć do garnka, dodać mięso, listki, goździki, jałowiec, sól, oba rodzaje pieprzu, zalać wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 2,5 godziny, wyłączyć, zostawić do wystudzenia.
Mięso wyjąć, pokroić w paski. Wywar przecedzić, odlać do garnka ok. 800 ml, dolać ocet, dodać cukier, zagotować. Surowe marchewki pokroić w paski, podgotować w małej ilości pozostałego wywaru, dołożyć groszek, gotować kolejne 5 min.
Natkę posiekać. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z wywarem i z natką. Groszek i marchew odcedzić. W keksówce wyłożonej folią spożywczą układać warstwami warzywa, mięso, zalać żelatyną, schładzać dobę.Źródło: Twoje Imperium