Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziarna kukurydzy w pomidorach"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Składniki
Pomidory sparz we wrzątku. Przelej zimną wodą, zdejmij delikatnie skórkę, pokrój w drobną kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj mielone mięso, przypraw solą, pieprzem. Smaż 20 minut.
Dodaj pomidory, duś 15 minut pod przykryciem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w drobną kostkę chilli, fasolę, koncentrat i kukurydzę. Dopraw do smaku, wymieszaj.
Duś na małym ogniu jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Potrawkę podawaj z pieczywem, ziemniakami lub ryżem. Danie jest jeszcze smaczniejsze następnego dnia.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień