Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie, podanych z ziemniakami i surówką z pomidorów.
Polecam.
Odsłon: 209
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 209
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 63
Składniki
Wymyte, osuszone kawałki żeberek nacieramy solą i pieprzami. Kawałki panierujemy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy warzywny bulion z suszonej włoszczyzny z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Usmażone kawałki żeberek dodajemy do gotującego się bulionu i całość gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie,zagęszczamy sos mąką roztrzepaną z odrobiną wody. Zagęszczony sos zagotowujemy. Pomidory myjemy, kroimy w pół plastry, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Całość przyprawiamy do smaku solą i ziołowym pieprzem, dodajemy naturalny jogurt i całość mieszamy. Żeberka podajemy z ziemniakami polanymi sosem i z sałatką z pomidorów. Smacznego !!!