Żeberka z kiszoną kapustą i jabłkami.

Żeberka z kiszoną kapustą i jabłkami.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Dariusz-D
Pieczone mięsiste żeberka pieczone z kapustą kiszoną i jabłkami. Dodatkowo grzyby :-)

Składniki

  • 1,2 kg. mięsistych żeberek, 40 dkg. kapusty kiszonej , 1 jabłko
  • 20gram grzybów suszonych , 1 cebula, puszka pulpy pomidorowej,
  • 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 2 gozdziki, olej do smażenia
  • sól lubżółty proszek , pieprz

Przygotowanie

  1. żeberka obsmażamy na gorącym tłuszczu i układamy na kiszonej kapuście. Nigdy, przenigdy nie płukałem kapusty kiszonej jak proponują niektóre gospodynie. Przelewanie na sicie , mycie , odlewanie ....nic z tych rzeczy, żeby wszystko co najlepsze wylewać do zlewu.

  2. Wkładamy przyprawy i jabłka, zalewamy pomidorami i pieczemy w piekarniku ok. 90 minut

Komentarze do przepisu (5)

PaniMkuchniasmakowita 11 sierpnia
Pyszne danie, kapusta kiszona i jablka pycha!
Dariusz-D 11 sierpnia
Dziękuję Pani serdecznie:-)
Docherro 13 sierpnia
Pysznie zrobiłes żeberka,musiały wyśmienicie smakować:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1,2 kg. mięsistych żeberek, 40 dkg. kapusty kiszonej , 1 jabłko
  • 20gram grzybów suszonych , 1 cebula, puszka pulpy pomidorowej,
  • 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 2 gozdziki, olej do smażenia
  • sól lubżółty proszek , pieprz
Składniki