Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka są naprawdę przepyszne, nie mówiąc już o kapuście.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 213
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 216
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5169
...ale pyszny.
Odsłon: 772
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 659
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 213
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 216
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5169
...ale pyszny.
Odsłon: 772
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 659
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki ,natrzeć przyprawą do mięs ,obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju
Kapustę drobno pokroić.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu
Do żaroodpornego naczynia włożyć połowę kapusty wymieszaną z połową przypraw( ziele angielskie ,papryka ,pieprz ,liście laurowe),na kapustę położyć obsmażone żeberka,na nie cebule i resztę kapusty z resztą przypraw
Około 1 litra wody zagotować z kostką rosołową lub dwiema i podlać tym żeberka .Całość przykryć i wstawić do piekarnika na około 2,5 godziny,po tym czasie dodać przecier pomidorowy ,zamieszać i jeszcze na około 10 minut włożyć do piekarnika