Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka z cukinią i grzybami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
porcje
<strong>Hanna Borkowska z Bydgoszczy</strong>
Warzywa z włoszczyzny oczyszczam, obieram, myję. Żeberka płuczę i wkładam do garnka. Zalewam posoloną wodą, doprowadzam do wrzenia. Zanim woda zagotuje się, usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję włoszczyznę oraz listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Zmniejszam płomień, duszę do miękkości (ok. 45 minut).
Grzyby oraz cukinię oczyszczam, myję, kroję w plasterki, podsmażam na maśle. Żeberka kroję na porcje. Nacieram je przyprawą i smaruję olejem. Wkładam do foliowego rękawa do pieczenia. Dodaję cukinię i grzyby. Piekę 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj