Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest wyjątkowo smaczny i delikatny.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32714
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 283
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5102
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32714
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 359
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 283
Składniki
Przy zakupie żeberek pasków z płatem mięsa na jeden kilogram przypadnie 8 żeberek. Pokroiłam żeberka na porcje.
Żeberka oprószyłam mąką i na smalcu obsmażyłam na rumiano. Potem przełożyłam je do garna z litrem gotującej się wody.
Na tej samej patelni podsmażyłam obrane i pokrojone warzywa. Dodałam je potem do duszących się żeberek. Gotowania będzie półtorej godziny.
Pod koniec gotowania sprawdziłam czy mięso jest miękkie, ale nie powinno się rozpadać, doprawiłam sos solą i pieprzem, zagęściłam go podprażoną mąką i na koniec dodałam dwie łyżki octu i łyżkę cukru. Tak kiedyś doprawiano podstawowe sosy. Sos z tymi dodatkami jest zaskakująco delikatny i wyjątkowo smaczny, często wspominałam go z czasów dzieciństwa. Smacznego :)