Żeberka w sosie śmietanowym

Żeberka w sosie śmietanowym
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rosse
Smaczne mięsko z pysznym sosem:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć i pokroić.Włożyć do miski i posypać solą,pieprzem,papryką słodką,oregano i ziołami prowansalskimi.

  2. Odstawić na ok.2 godziny do lodówki.Smażyć żeberka na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.Zmniejszyć płomień,dodać 1/2 szklanki wody i dusić ok.30 minut.

  3. Obrać cebulę ,czosnek i pokroić w drobną kostkę,dołożyć do żeberek.Dusić jeszcze 10 minut.Wyciągnąć żeberka na talerz,do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje.Żeberka podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

Komentarze do przepisu (11)

Konto usunięte 03 lutego 2013
bardzo fajne i aromatyczne musi być to danie, zrobię niebawem i 5
rosse 03 lutego 2013
Tak,ten sos mi bardzo smakuje:)
Konto usunięte 03 lutego 2013
pychota zwłaszcza ten sosik :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki