Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad późno bo niestety były sprawy do załatwienia, ale jest i to całkiem pyszny zrobiony z solą bez jarzynki choć mam swoją, bo są tacy co piszą że wszystkich truję. Przypominam że gotuję dla trzech osób :
Szybka i smaczna
Odsłon: 14888
Polecam.
Odsłon: 486
Szybka i smaczna
Odsłon: 14888
Polecam.
Odsłon: 486
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, posolić i dodać pieprz,
po chwili przyprawę do żeberek.
Wszystko wymieszać i odstawić na jakiś czas aby przyprawy przeszły w mięso.
Tak przygotowane żeberka podsmażyć na patelni z dwoma łyżkami oleju z obu stron na rumiano.
Do garnka wlać 2 szklanki wody dodać suszone warzywa oraz sól zagotować
i dodać podsmażone żeberka dusić pod przykryciem do czasu aż ubędzie szklanka wody.
Po tym czasie dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i nadal dusić.
W pół szklanki wody rozrobić mąkę ze śmietaną aby nie było grudek.
Zalać żeberka i zagotować,
pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
i również zagotować.
Obiad podałam z całymi ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty z cebulą czerwoną i papryką.