Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie żeberka to ulubione danie mojej rodziny. Są kruche, miękkie i bardzo smaczne . Polecam
garnek, nóż, praska do czosnku, widelec, głębsza patelnia,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Żeberka myjemy i gotujemy przez 60 minut z obranymi warzywami i dodatkiem przypraw. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy i nacieramy marynatą przygotowaną z z przeciśniętego przez praskę czosnku, musztardy, miodu i ketchupu. Żeberka wkładamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy około 40 - 50 minut, polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podsmażamy aż żeberka będą miękkie i pięknie zrumienione. Smacznego
Żeberka gotowe do podania.