Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka w pomidorach"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22742
Składniki
Żeberka umyj, osusz, podziel na kawałki z jedną lub dwiema kostkami. Oliwę rozgrzej w rondlu, włóż żeberka, obsmaż z obydwu stron. Oprósz ze wszystkich stron słodką i ostrą papryką, przyprawą do żeberek, solą i pieprzem. Wlej wino. Duś kilka minut, aż odparuje. Wlej wywar rosołowy, duś pod przykryciem ok. 15 minut.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Dodaj do żeberek. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Rozmaryn i bazylię opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek, zioła i szczyptę cukru wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj do mięsa, wymieszaj, duś do miękkości. Śmietanę wlej do żeberek, wymieszaj. Gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Ew. przypraw do smaku.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie