Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad są żeberka,zrobiłam je w sosie własnym z pieczarkami smakują wyśmienicie. Chyba jednak kocham męża bo lekko je przesoliłam ale po za tym są ok.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36075
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Składniki
Żeberka podzielić na porcje.
Dodać przyprawę do żeberek, pieprz cytrynowy i olej.
Wymieszać wszystko i wstawić na noc do lodówki.
Tuż przed przygotowaniem obiadu na patelni ułożyć żeberka.
Obsmażyć z obu stron na rumiano.
Następnie podlać wodą.
I dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy żeberka są już prawie miękkie dodać suszone warzywa i nadal dusić.
Po chwili dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i smażyć już bez przykrycia.
Do momentu aż powstanie fajny sos.
Żeberka podałam z ziemniakami i sosem pieczarkowym z żeberek oraz surówkę z kiszonej kapusty.