Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka to ulubione danie obiadowe w mojej rodzinie. Gorąco polecam do wypróbowania i zapewniam, że Panowie będą zachwyceni.
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 70
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 47
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 70
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 17
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wlać do woreczka z żeberkami. Kilka razy porządnie wstrząsnąć by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Woreczek zawiązać i odstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia żeberka wyjąć ale marynatę odstawić (będzie nam potrzebna). Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem , wlać odstawioną marynatę. Wlać szklankę bulionu i dodatkowe 4 ząbki czosnku. Piec około 1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu polewać żeberka wytworzonym sosem.