Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w marynacie"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2177
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Żeberka umyj, osusz, pokrój na kawałki z 2 kostkami. Mięso skrop sosem sojowym i lekko oprósz pieprzem. Przełóż do torebki foliowej. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Pomarańcze sparz, przetnij, wyciśnij z nich sok. Wymieszaj go z czosnkiem, miodem oraz dżemem. Dodaj musztardę i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj.
Przygotowaną marynatę wlej do torebki z żeberkami. Wymieszaj i szczelnie zamknij. Włóż do lodówki na 3 godziny. Następnie przełóż do formy posmarowanej olejem. Piecz godzinę w temp. 200 st. Mięso obracaj i smaruj pozostałą marynatą.Źródło: Tina