Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekielnie dobre żeberka w kapuście, niebanalne połączenie warzyw i przypraw sprawi, iż tak przygotowane żeberka zachwycą nas smakiem i staną się wytwornym daniem.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 328
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 475
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 453
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 289
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 328
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 475
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 453
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 289
Składniki
1. Żeberka myję, osuszam, kroję w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor, następnie podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni typu Wok. Do cebuli dodaję obraną i startą na tarce marchew. 3. Kapustę przelewam zimną wodą, odciskam sok i kroję drobno, następnie przekładam do warzyw na patelnie. 4. Warzywa podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, majeranek, paprykę słodką, pieprz, kminek, ziele angielskie, listki laurowe i gotuję. 5. Przed podaniem mięso łączę z kapustą. 6. Gotowe. 7. Smacznego.