Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
W ten sposób mozna zrobić schab, ale najlepsza jest karkówka.

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • kawałek boczku
  • 1 kg zeberek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawa do kapusty lub bigosu
  • wegeta
  • 2 kostki czosnku knorr lub 2 ząbki
  • ananas w puszce

Przygotowanie

  1. Do zaroodpornego naczynia wkładam natarte wegeta i czosnkiem żeberka. Wokoło obkładam kapustą kiszoną, płukaną dwa razy, posypaną przyprawą do bigosu.

  2. Na wierzch kapusty pokrojonego na cwiartki ananasa, na to wszystko boczek w plasterkach. 2 łyżki masła i 2 oliwy. przykrywam, piekę w piekarniku ok. 1,5 godziny w 200 stop. C. Na zdjęciu akurat bez ananasa, bo nie miałam.

Komentarze do przepisu (4)

tomekwroblewski 14 sierpnia 2009
jeśli taki z ciebie szef kuchni to podał byś choć jeden prosty przepis
annawk 17 sierpnia 2009
ależ ten przepis JEST prosty i danie jest pyszne , nie czepiaj się
aldoniasta82 26 listopada 2009
Polecam żeberka są pyszne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • kawałek boczku
  • 1 kg zeberek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawa do kapusty lub bigosu
  • wegeta
  • 2 kostki czosnku knorr lub 2 ząbki
  • ananas w puszce
Składniki