Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Żeberka kroimy na cząstki przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kapustę kiszoną płuczemy (ale tylko raz) Podsmażamy na oleju. Następnie przesmażamy cebulkę. Grzybki suszone moczymy do miękkości w wodzie.
Podsmażone żeberka układamy w naczyniu może to być garnek lub wysoka patelnia. Przykrywamy podsmażoną kapustą wymieszaną z namoczonymi grzybkami i podsmażoną cebulką. Przykrywamy naczynie pokrywką i dusimy do miękkości. Możemy to również zrobić w naczyniu żaroodpornym i w piekarniku.