Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Bardzo szybkie w przygotowaniu danie obiadowe z kapustą kiszoną, która ma szerokie zastosowanie w kuchni, a w połączeniu z żeberkami, mięso jest kruche i smaczne.

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • Kilka grzybków suszonych.
  • Koncentrat pomidorowy
  • Przyprawa Pomysł na soczyste żeberka
  • 4 listki laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy.

  2. 2. Grzyby również zalewamy wodą gotujemy.

  3. 3. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  4. 4. Wkładamy w rękaw do pieczenia.

  5. 5. Zapiekamy 40 minut w 180˚C

  6. 6. Kapustę łączy z grzybami wraz z wywarem.

  7. 7. Dodajemy listki laurowe oraz ziele angielskie

  8. 8. Wlewamy przecier i 10 minut gotujemy.

  9. 9. Żeberka po upieczeniu, przekładamy do naczynia.

  10. 10. Na mięso wykładamy kapustę.

  11. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 22 stycznia 2019
Żeberka w kapuście są świetne :) Mięso jest miękkie, soczyste i samo odchodzi od kostek. Pycha, woreczek czyni... Czytaj całość »
Żeberka w kapuście są świetne :) Mięso jest miękkie, soczyste i samo odchodzi od kostek. Pycha, woreczek czyni cuda :D
KulinarnaChwila 22 stycznia 2019
ale są kości :)))
Nevermore 22 stycznia 2019
W tym przypadku nie trzeba obgryzać, sam nóż z widelcem wystarczy ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • Kilka grzybków suszonych.
  • Koncentrat pomidorowy
  • Przyprawa Pomysł na soczyste żeberka
  • 4 listki laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
Składniki