Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w glazurze"
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 222
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 222
Składniki
Żeberka umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i poporcjuj. Powidła (najlepiej domowe) wymieszaj z cukrem i cynamonem. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego i 2 łyżki oleju. Odstaw bejcę do lodówki na pół godziny.
Ułóż żeberka w naczyniu żaroodpornym i natrzyj je przygotowaną bejcą. Włóż potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gdy mięso będzie miało złocisty kolor, dołóż śliwki i piecz jeszcze 15 minut. Danie podawaj na sałacie, polane jogurtem i udekorowane listkami mięty.Źródło: Kurier TV