Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w 3 smakach"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Wyłóż formę podwójną warstwą papieru do pieczenia. Ułóż na nim żeberka. Wymieszaj oba sosy i przecier. Zalej nimi mięso. Przykryj folią i wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Piecz żeberka 80 minut, obracaj od czasu do czasu. Na 30 minut przed końcem zmniejsz temperaturę do 160 st. C.
Odkrój cebulki od szczypioru i pokrój je drobno. Podsmaż na chrupko na oleju. Obierz marchewkę. Pokrój w słupki marchewkę i seler. Szczypior pokrój w ukośne paski.
Podawaj żeberka posypane cebulką i szczypiorem, ze słupkami marchwi i selera.Źródło: Olivia