Żeberka s sosie sojowo -imbirowym

Żeberka s sosie sojowo -imbirowym
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: listek
Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, pokroić na porcje.

  2. Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.

  3. Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)

  4. Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (2)

katarzyna13535 01 lipca 2011
a jak rewelacyjnie wygladaja!!!!
CiociaGienia 01 lipca 2011
Zrobiłem były ok.
Składniki